مباحث درس اکولوژی (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | – تعریف علم اکولوژی و اکوسیستم |
جلسه 2 | – پایداری، تکامل و توسعه اکوسیستمها |
جلسه 3 | – انرژی در سیستمهای اکولوژیک (جریان انرژی، بازده، انتقال،) |
جلسه 4 | – هرمهای اکولوژیک |
جلسه 5 | – زنجیره و شبکه غذایی |
جلسه 6 | – چرخه های زیستی |
جلسه 7 | – جامعه و جمعیت |
جلسه 8 | – سازگاری |
جلسه 9 | – رقابت
– |
جلسه 10 | – تنازع بقاء
– |
جلسه 11 | – مهاجرت،
– تاثیر عوامل اقلیمی و زیستی برپراکندگی موجودات، |
جلسه 12 | – بیوم |
جلسه 13 | – اکولوژی زراعی |
جلسه 14 | -چرخه مواد و آلودگی دراکوسیستمهای کشاورزی |
جلسه 15 | -اکولوژی انسانی |
مباحث درس ترویج و آموزش کشاورزی (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | – اهمیت تربیت نیروی انسانی ماهر و نقش آن در توسعه کشاورزی |
جلسه 2 | – نظامهای آموزشی (رسمی و غیر رسمی)، |
جلسه 3 | – عوامل موثر در آموزش (اهداف، محتوی، فراگیر، تکنولوژی آموزشی، تئوریهای یادگیری و مدیریت) |
جلسه 4 | – تاریخچه ترویج کشاورزی و فلسفه، اهداف و روشهای آن |
جلسه 5 | – عملکرد ترویج در آموزش روستاییان و عشایر |
جلسه 6 | – بینشها ونظامهای ترویج در جهان و در ایران |
جلسه 7 | – اهمیت و اصول آموزش کشاورزی |
جلسه 8 | – آموزش بزرگسالان |
جلسه 9 | – ارتباطات (تعریف، اهمیت، فلسفه و ..) |
جلسه 10 | – نشر نوآوری (تعریف، مراحل، سرعت و عوامل پذیرش) |
جلسه 11 | – تکنولوژی آموزشی (تعریف، اهمیت، وسایل سمعی و بصری) |
جلسه 12 | – رهبری، مدیریت و سرپرستی ترویج (تعریف، انواع، مقایسه، ویژگیها و روشها) |
جلسه 13 | – برنامه ریزی و ارزشیابی فعالیتهای ترویجی |
جلسه 14 | – پیوستگی تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در برنامه های جامع توسعه
|
جلسه 15 | پرسش و پاسخ کلاسی |
مباحث درس ژنتیک (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی و محیط زیست):
جلسه 1 | محل ژن در سلول، کروموزم، ساختمان و تقسیم آن
|
جلسه 2 | تشکیل سلولهای جنسی
|
جلسه 3 | اثر متقابل ژنها و اثرمحل ژن در نوع فعالیت آنها
|
جلسه 4 | لینکاژوکراسینگ اور
|
جلسه 5 | چند اللی
|
جلسه 6 | موتاسیون و اهمیت آن در اصلاح ژن گیاه و دام
|
جلسه 7 | تغییرات ساختمان کروموزوم(نقص کروموزومی، دو برابر شدن یک قطعه، معکوس شدن یک قطعه، مبادله قطعات غیر مشابه)
|
جلسه 8 | تغییرات در تعداد کروموزومها (انوپلوئیدی، پولیپلوئیدی)
|
جلسه 9 | ژنتیک مولکولی (DNA. RNA)
|
جلسه 10 | ساختمان DNA و دو بابر شدن آن
|
جلسه 11 | رمز ژنتیک
|
جلسه 12 | بیوشیمی ژن
|
جلسه 13 | ژن و ساختن پروتئین
|
جلسه 14 | مدل اپران
|
جلسه 15 | ژنیک جامعه
|
جلسه 16 | ژنتیک کمی
|
مباحث درس بیوشیمی (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | بیوشیمی و کشاورزی
|
جلسه 2 | اسید و باز و سیستم بافری
|
جلسه 3 | قندها
|
جلسه 4 | لیپیدها
|
جلسه 5 | پروتئینها
|
جلسه 6 | اسیدهای نوکلئیک
|
جلسه 7 | آنزیمها
|
جلسه 8 | ویتامینها
|
جلسه 9 | هورمونها
|
جلسه 10 | بیوانرژتیک و انتقال الکترون
|
جلسه 11 | متابولیسم کربوهیدراتها (گلیکولیز، سیکل کربس، مسیرپنتوزفسفات)
|
جلسه 12 | متابولیسم لیپیدها
|
جلسه 13 | متابولیسم پروتئینها
|
جلسه 14 | متابولیسم اسیدهای نوکلئیک
|
جلسه 15 | سنتز پروتئینها
|
جلسه 16 | کنترل و تنظیم متابولیسم
|
مباحث درس فیزیولوژی دام (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | هورمونهای هیپوتالاموس و نقش آنها در فیزیولوژی حیوان
|
جلسه 2 | هورمونهای هیپوفیز و نقش آنها در فیزیولوژی حیوان
|
جلسه 3 | فیزیولوژی استخوان (هورمونهای پاراتیروئید و کلسیتونین)
|
جلسه 4 | فیزیولوژی خون
|
جلسه 5 | سیستم دفاعی بدن
|
جلسه 6 | فیزیولوژی دستگاه گردش خون
|
جلسه 7 | فیزیولوژی دستگاه ادراری
|
جلسه 8 | فیزیولوژی دستگاه تنفس
|
جلسه 9 | نقش سیستهای مختلف در هموستازی
|
جلسه 10 | ساختمان ماکروسکوپی فیزیولوژی دام
|
جلسه 11 | ساختمان میکروسکوپی فیزیولوژی دام
|
جلسه 12 | پرسش و پاسخ کلاسی |
مباحث درس تغذیه دام وطیور (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | تغذیه و اهمیت آن در کشاورزی پیشرفته |
جلسه 2 | عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی در دام و طیور (نوع حیوان، مصرف اختیاری) |
جلسه 3 | عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی در دام و طیور (ماهیت ماده خوراکی، احتیاجات دام در رابطه با وضعیت فیزیولوژکی) |
جلسه 4 | عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی در دام و طیور (فرآیندهای مواد غذایی) |
جلسه 5 | عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی در دام و طیور (ترکیب جیره غذایی) |
جلسه 6 | عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی در دام و طیور (شرایط محیطی) |
جلسه 7 | آشنایی با وسائل، تجهیزات و روشهای آزمایشگاهی و مزرعه ای |
جلسه 8 | ارزشیابی مواد غذایی (تعیین قابلیت هضم) |
جلسه 9 | ارزشیابی مواد غذایی (تعیین تعادل ازت) |
جلسه 10 | ارزشیابی مواد غذایی (آزمایشات تغذیه ای) |
جلسه 11 | ارزشیابی مواد غذایی (کشتار مقایسه ای) |
جلسه 12 | نشانه های کمبود مواد مغذی |
جلسه 13 | ناهنجاریهای متابولیکی |
جلسه 14 | جیره نویسی دام |
جلسه 15 | جیره نویسی طیور |
جلسه 16 | شناخت محدودیتهای غذایی |
مباحث درس گاوداری (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | مقدمه در رابطه با صنعت گاورداری (گاوهای شیری) |
جلسه 2 | ترکیبات شیر، ماک و ارزش غذایی آنها |
جلسه 3 | فیزیولوژی ترشح شیر و برنامه های شیر دوشی |
جلسه 4 | تولید شیر با کیفیت عالی |
جلسه 5 | فیزیولوژی تولید مثل در گاوهای شیری (باروری و عقیمی) |
جلسه 6 | جایگزین کردن گله |
جلسه 7 | تمین ارزش نژادی به روهای ساده |
جلسه 8 | احتیاجات غذایی |
جلسه 9 | مواد خوراکی برای گاوهای شیری |
جلسه 10 | سیستمهای خوراک دادن گاوهای شیری |
جلسه 11 | تغذیه گاوهای نرداشتی، گاوهای غیر آبستن و شیرده |
جلسه 12 | تنظیم جیره های غذایی ارزان قیمت برای گاوهای شیرده |
جلسه 13 | جایگاههای گاوهای شیری |
جلسه 14 | سلامت گله |
جلسه 15 | مدیریت گله |
جلسه 16 | پرسش و پاسخ کلاسی |
مباحث درس گوسفند داری (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | مقدمه گوسفندداری |
جلسه 2 | خصوصیات نژادهای مهم گوسفند و بز |
جلسه 3 | روشهای ختلف گله داری |
جلسه 4 | روشهای اصلاح و بهبود گوسفند و بز |
جلسه 5 | احتیاجات غذایی |
جلسه 6 | تغذیه گوسفند و بز |
جلسه 7 | پرواربندی |
جلسه 8 | اختلالات گوارشی و عوامل موثر بر آن |
جلسه 9 | اختلالات تولید مثلی و عوامل موثر بر آن |
جلسه 10 | تولید شیر در گوسفند و بز |
جلسه 11 | تولید پشم، مو و کرک |
جلسه 12 | جایگاههای گوسفند و بز |
جلسه 13 | سلامت گله |
جلسه 14 | مدیریت گله |
جلسه 15 | پرسش و پاسخ کلاسی |
جلسه 16 |
مباحث درس گوشت و بازرسی آن (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | مقدمه |
جلسه 2 | ساختمان ماهیچه و بافتهای وابسته |
جلسه 3 | مکانیسم انقباض ماهیچه |
جلسه 4 | خواص گوشت تازه |
جلسه 5 | تبدیل ماهیچه به گوشت |
جلسه 6 | عوامل موثر برتغییرات گوشت پس از کشتار |
جلسه 7 | میکروبیولوژی و بهداشت گوشت شامل بازرسی قبل و بعد از کشتار |
جلسه 8 | اهمیت بازرسی گوشت، نحوه و روش آن |
جلسه 9 | بیماریهای منتقله از گوشت |
جلسه 10 | ضایعات و بیماریهایی که گوشت را غیرقابل مصرف مینماید |
جلسه 11 | نحوه بازرسی و قضاوت درباره موارد فوق |
جلسه 12 | نحوه نمونه برداری جهت ارسال به آزمایشگاه |
جلسه 13 | ارزش غذایی گوشت و محصولات فرعی |
جلسه 14 | روشهای نگهداری گوشت |
جلسه 15 | پرسش و پاسخ کلاسی |
جلسه 16 |
مباحث درس اصلاح نژاد دام وطیور (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | مقدمه (اهمیت اصلاح نژاد دام) |
جلسه 2 | مبانی اصلاح نژاد دام وطیور |
جلسه 3 | مقایسه صفا کمی و کیفی |
جلسه 4 | اثرات ژنی |
جلسه 5 | فراوانی ژنی و ژنتیک جمعیت |
جلسه 6 | عوامل موثر در تغییرات فراوانی ژنی (قوانین هاردی وینبرگ) |
جلسه 7 | شناخت و کاربرد پارامترهای ژنتیکی (ضرایب وراثت پذیری و تکرار پذیری) |
جلسه 8 | انتخاب |
جلسه 9 | ارزیابی نتایج حاصل از انتخاب |
جلسه 10 | روشهای مختلف آمیزش |
جلسه 11 | پرورش نژاد خالص |
جلسه 12 | پرورش تلاقی ها |
جلسه 13 | روشهای مورد استفاده در بهنژادی گاو شیری |
جلسه 14 | روشهای مورد استفاده در بهنژادی گوسفند |
جلسه 15 | روشهای مورد استفاده در بهنژادی بز |
جلسه 16 | روشهای مورد استفاده در بهنژادی طیور |
مباحث درس مدیریت واحدهای دامپروری (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | مدیریت و مفهوم آن |
جلسه 2 | اصول مدیریت |
جلسه 3 | نهاده های واحد دامداری |
جلسه 4 | روش تامین نهاده های واحد دامداری |
جلسه 5 | تنظیم دفاتر واحد دامداری |
جلسه 6 | تجزیه و تحلیل حسابهای واحد دامداری |
جلسه 7 | بودجه بندی واحد دامداری |
جلسه 8 | کاربرد برناه ریزی خطی |
جلسه 9 | سازماندهی واحد دامداری |
جلسه 10 | انتخاب رشته فعالیتهای پرورش دام |
جلسه 11 | تلفیق برنامه های دای و زراعی و روابط بین رشته فعالیتها |
جلسه 12 | مدیریت رشته فعالیتها پس از سازماندهی |
جلسه 13 | تهیه و ارزیابی پروژه دامداری |
جلسه 14 | پرسش و پاسخ کلاسی |
جلسه 15 | |
جلسه 16 |
مباحث درس ماشین های ویژه دامپروری (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | انواع ماشینهای شیر دوشی |
جلسه 2 | پمپها |
جلسه 3 | دستگاههای ضمیمه ماشینهای شیردوشی |
جلسه 4 | راندمان کار و محاسبه اقتصادی در ماشینهای شیردوشی |
جلسه 5 | مخازن سرد کننده شیر |
جلسه 6 | ماشینهای تهیه مواد خوراکی : آسیابها، مخلوط کنها |
جلسه 7 | ماشینهای تهیه مواد خوراکی : چاپر و حبه کن |
جلسه 8 | ماشینهای توزیع مواد خوراکی: خودکار، نیمه خورکار |
جلسه 9 | ماشینهای توزیع مواد خوراکی: نقاله ها |
جلسه 10 | ادوات جمع آوری و تخلیه کودهای دامی(جامد و مایع) |
جلسه 11 | پرسش و پاسخ کلاسی |
جلسه 12 | |
جلسه 13 | |
جلسه 14 | |
جلسه 15 | |
جلسه 16 |
مباحث درس بیماریها وناهنجاریهای دستگاه تولید مثل (کارشناسی ناپیوسته تولیدات دامی):
جلسه 1 | بیماریها وناهنجاریهای دستگاه تولید مثل گاو و مقایسه با سایر حیوانات اهلی |
جلسه 2 | جراحات حاصله از زایمان |
جلسه 3 | پارگیهای کانال تولد |
جلسه 4 | سخت زائی |
جلسه 5 | جفت ماندگی |
جلسه 6 | پرولاپس واژن، سرویکس و رحم |
جلسه 7 | بیماریهای عفونی تولید مثلی شایع در ایران |
جلسه 8 | ناهنجاریهای هورمونی |
جلسه 9 | ناهنجاریهای ژنتیکی و مادر زادی |
جلسه 10 | کمبودهای تغذیه ای |
جلسه 11 | گاوهای repeated breeder و نحوه برخورد با آنها |
جلسه 12 | مشکلات تمالات جنسی در حیوان نر |
جلسه 13 | التهاب پستان و معالجه آن |