بنام خدا
« فرم طرح درس » رشته: مهندسی صنایع غذایی… مقطع:……کارشناسی ارشد… نام درس: …عملیات واحد پیشرفته تعداد واحد نظری: …3… |
هدف کلی درس :
آشنایی با محاسبات و طراحی عملیات واحد در صنایع غذایی
رئوس مطالب | |
هفته اول | مقدمه ای بر عملیات واحد و مفاهیم پایه عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط (آماده سازی مواد اولیه، کاهش اندازه) |
هفته دوم | مقدمه ای بر عملیات واحد و مفاهیم پایه عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط (اختلاط، شکل دهی) |
هفته سوم | مقدمه ای بر عملیات واحد و مفاهیم پایه عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط (جداسازیهای مکانیکی و سیستمهای غشایی) |
هفته چهارم | عملیات حرارتی مواد غذایی و محاسبات مربوطه(بلانچینگ) |
هفته پنجم | عملیات حرارتی مواد غذایی و محاسبات مربوطه(پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون) |
هفته ششم | عملیات حرارتی مواد غذایی و محاسبات مربوطه (خشک کردن و سرخ کردن) |
هفته هفتم | عملیات حرارتی مواد غذایی و محاسبات مربوطه ( پخت، تبخیر) |
هفته هشتم | عملیات حرارتی مواد غذایی و محاسبات مربوطه (فرآوری اهمیک و اکسترود کردن) |
هفته نهم | عملیات فرآوری برودتی مواد غذایی (سرد کردن) |
هفته دهم | عملیات فرآوری برودتی مواد غذایی (انجماد) |
هفته یازدهم | عملیات فرآوری برودتی مواد غذایی (تغلیظ انجمادی) |
هفته دوازدهم | عملیات تحت فشار و تحت خلاء مواد غذایی(فرآوری فشار بالا، انجماد در شار بالا) |
هفته سیزدهم | عملیات تحت فشار و تحت خلاء مواد غذایی (خشک کردن انجمادی و تکنولوژی تحت خلاء) |
هفته چهاردهم | عملیات مرتبط با پرتو و امواج (پرتو دهی،ماکروویو) |
هفته پانزدهم | عملیات مرتبط با پرتو و امواج (مادون قرمز، پالسهای نوری و امواج رادیویی) |
هفته شانزدهم | عملیات پس از فرآوری (پوشش دهی و بسته بندی) |
نحوه ارزشیابی فعالیت دانشجو در طی دوره:
برگزاری آزمون های کلاسی و پرسش و پاسخ در کلاس و ارائه سمینارهای کلاسی
منابع مطالعاتی:
مقدمه ای بر مهندسی صنایع غذایی : ( ترجمه دکتر مرتضوی)
اصول مهندسی صنایع غذایی